6 handige tips voor het kiezen van de juiste hulpmiddelen


Gezond zijn en fit blijven, wie wil dat nou niet? Helaas hebben we dat niet altijd voor het zeggen.

/application/files/5615/1541/6801/handige-hulpmiddelen.jpg
  • Start allereerst met de signalering van het probleem. In sommige gevallen is het probleem overduidelijk, maar soms is het niet meteen duidelijk. Zo kan het bijvoorbeeld in eerste instantie gaan om kleine, sporadische klachten.


 

  • Beschrijf de klachten. Hoe vaak komen ze voor en waar? Zijn de klachten van tijdelijke aard? Is er verslechtering te zien of juist verbetering?

  • Waar wilt u de hulpmiddelen voor gaan gebruiken? Zoekt u bijvoorbeeld iets om makkelijker in en uit bed te stappen of wilt u de keuken gebruiksvriendelijker maken? Voor alle problemen vinden we een oplossing!


 

  • Onderzoek de hulpmiddelen die er zijn. Welke hulpmiddelen kunnen dit probleem oplossen of verlichten? Lees ook eens onze blog over langer zelfstandig wonen, om een goed beeld te krijgen van alle hulpmiddelen die er zijn.


 

  • Bekijk ook eens instructiefoto's en -video's van verschillende producten. Zo krijgt u een goed beeld van wat u met het product kan en hoe het precies werkt. Is het product eenvoudig in gebruik? Hoeft u niet telkens iemand om hulp te vragen voor u het product kan gebruiken? U wilt tenslotte niet afhankelijk zijn van anderen.


 

  • Heeft u iemand in uw omgeving die ook gebruik maakt van dit soort producten? Vraag dan eens hoe hij of zij het product ervaart.


 

Deel onze pagina