7 simpele aanpassingen voor een comfortabele en veilige badkamer


Als we ouder worden, is een veilige en comfortabele badkamer misschien wel de belangrijkste woningaanpassing.

/application/files/8415/3658/0859/toilet-veiliger_1.jpg

Antislipmat

 

Een simpele oplossing die uitglijden op een gladde badkamervloer voorkomt, is een antislip bad- of douchemat. De mat maakt het oppervlak van het bad of de douche stroef. Zo heeft u meer grip en glijdt u minder snel uit. Let er wel op dat de antislipmat goed op de grond ligt en u niet kunt struikelen over omgevouwen randjes.

Wandbeugels

 

Voor extra grip in de badkamer of op het toilet kunnen wandbeugels worden gemonteerd. Monteer deze op strategische plaatsen, zodat u in de badkamer voldoende steunpunten heeft. Het is bijvoorbeeld mogelijk om deze aan de rand van het bad te bevestigen, zodat u extra steun heeft om uit bad te komen.

 

Badplank

 

Een badplank ligt van links naar rechts over de bovenzijde over het bad. Zo kan een badplank gebruikt worden als zitje. Erg handig om zittend te douchen in een douche-bad combinatie.

 

Badopstapje

 

Een opstapje maakt het makkelijker om in- of uit bad te stappen. Zorg dat het opstapje stevig staat en dat u zich ergens aan vast kan houden, bijvoorbeeld aan een wandbeugel.

 

Douche- of badzitje

 

Als u moeite heeft met staan in de douche dan kan een douchezitje uitkomst bieden. Er zijn meerdere varianten, bijvoorbeeld een douchestoel, douchekruk of een douchezitje om aan de muur te bevestigen. Deze zitjes zijn er ook voor gebruik in bad.

 

Persoonlijke verzorging

 

Wanneer u moeilijk bereikbare plekken op het lichaam wilt wassen, kunnen was- en/of aanbrenghulpen oplossing bieden. Deze hulpmiddelen hebben een verlengd handvat, waarmee u bijvoorbeeld makkelijker uw rug kunt wassen.

 

Douche- of badhoezen

 

Wanneer een arm of been niet nat mag worden, zijn er handige douche- of badhoezen. Met zo’n beschermende hoes blijft uw been of arm tijdens het douchen droog.

Veel voorkomende oplossingen

Deel onze pagina