Hulpmiddelen in en rondom het bed


Er zijn heel wat mensen die moeite hebben met in en uit bed komen. Ook zijn er mensen die door een beperking veel aan bed gekluisterd zijn. Dagelijkse activiteiten kunnen dan wel eens voor problemen zorgen.

/application/files/4415/1541/7143/hulpmiddelen-bed-rondom.jpeg

Bedverhogers

 

Met bedverhogers wordt het opstaan en in bed gaan een stuk makkelijker. U hoeft minder diep te bukken en behoudt beter uw balans.

 

Bedsteun

 

Met een bedsteun heeft u meer steun bij het in en uit bed stappen. Tevens voorkomt de bedsteun dat u uit bed kunt vallen. De bedsteun biedt zo extra veiligheid in en rondom het bed.

Beker

 

Wanneer u ’s nachts vaak dorst krijgt, is het handig om een beker naast bed te hebben staan. Een normale beker is slecht zichtbaar in het donker en moet u zoeken op de tast. Maar gelukkig is daar een oplossing voor. Bijvoorbeeld deze handige beker die oplicht in het donker. Zo hoeft u niet meteen het licht aan te doen als u een slokje wilt drinken.

 

Verlichting

 

Wanneer u ’s nachts regelmatig uit bed moet, zorg er dan voor dat er voldoende licht is. Gebruik bijvoorbeeld een bedlampje. De kans op vallen is ’s nachts namelijk veel groter dan overdag.

 

Klok

 

Een klok bij het bed is ook altijd fijn. Er zijn klokken met grote cijfers verkrijgbaar die extra goed leesbaar zijn.

Veel voorkomende oplossingen

Deel onze pagina