Ik moet langer thuis blijven wonen, maar hoe?


Ouderen blijven tegenwoordig steeds langer zelfstandig thuis wonen. Alhoewel veel dit wél graag willen, kan het voor sommigen ook een enorme uitdaging zijn. Bijvoorbeeld wanneer u minder mobiel bent of als u niet alles meer zelfstandig kunt. Hoe zorgt u er dan voor dat u zo lang mogelijk in staat bent om thuis te wonen?

/application/files/9015/1541/5961/zelfstandig-wonen.jpeg

Slaapkamer

 

In een slaapkamer kunnen kleine dingen aangepast worden, zoals een hulpmiddel voor het zelfstandig in en uit bed komen of wanneer u vanuit bed naar het toilet moet. Ook voor het aan- en uitkleden zijn diverse hulpmiddelen beschikbaar, denk dan bijvoorbeeld aan een aankleedhulp, verlengde schoenlepel of elastische veters.

 

Badkamer

 

Om een badkamer veiliger en comfortabeler te maken kan gedacht worden aan wandbeugels, bad- of douchezitjes, antislipmatten, badopstapjes en badplanken. Persoonlijke verzorging is eenvoudig bij te houden met was- en aanbrenghulpen. Deze hulpmiddelen hebben een verlengd handvat, waardoor een rug makkelijker bereikbaar is. ’s Ochtends uw medicijnen vergeten? Dat is niet meer mogelijk dankzij de pillendoos met bijpassende app en de 5-in-1 pillenhulp.

 

Keuken

 

Maak een keuken weer gebruiksvriendelijk door pot- en flesopeners, maar ook een dienblad met antislip, snijplanken, ergonomisch bestek en andere kookhulpmiddelen zijn erg handig. Zelfs om eten en drinken eenvoudiger te maken zijn er speciale bekers met handgrepen of neusuitsparingen en borden met een verhoogde rand.

 

Toilet

 

Om het toilet aangenaam en veilig te maken is een toiletbeugel erg fijn om op te staan of te gaan zitten. Daarnaast zijn er ook toiletverhogers, sta-op-hulpen en toiletpapiertangen.

 

Mobiliteit

 

Om uw mobiliteit te vergroten is het fijn om een rollator, looprek of wandelstok ter beschikking te hebben. Uzelf verplaatsen wordt daardoor een stuk eenvoudiger. Daarnaast zijn er ook diverse mogelijkheden om kleine aanpassingen te doen aan de auto. U hoeft zelfs uw hobby niet op te geven. Om te kunnen blijven tuinieren is er ergonomisch tuingereedschap, om goed te kunnen lezen en schrijven zijn er schrijfhulpmiddelen, boekenstandaarden en vergrootglazen. En een kaartspel met vergrote symbolen en een kaartenstandaard behoren ook tot de hulpmiddelen.

Veel voorkomende oplossingen

Deel onze pagina