Top 10 ADL hulpmiddelen


Onder ADL verstaan we Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen. Voor mensen die lichamelijke ongemakken ervaren, kunnen deze dagelijkse activiteiten als heel lastig en vervelend worden ervaren.

/application/files/5015/1541/5876/top-10-adl.jpg

1. Aankleedstok

Een aankleedstok vergemakkelijkt het aan- en uittrekken van jassen, broeken en sokken. Met een aankleedstok hoeft u namelijk niet meer te bukken. Bovendien kan de andere zijde ook als schoenlepel worden gebruikt.

 

2. Pilbox

De pilbox is een slimme pillendoos waarin alle medicijnen gemakkelijk kunnen worden opgeborgen. Met de bijpassende app kunt u de pilinname en het bijhouden van voorraad nooit meer vergeten. De pilbox is geschikt voor zes verschillende medicijnen.

 

3. Antislipset

Met de fles- en potopener kunnen doppen gemakkelijk verwijderd worden. De openers zijn flexibel, liggen makkelijk in de hand en slippen niet weg tijdens het gebruik. Zo hoeft u minder kracht te gebruiken om potten te openen en te sluiten. De onderlegger zorgt ervoor dat voorwerpen op hun plaats blijven. Dit maakt ook de kans op knoeien een stuk kleiner.

 

4. CupCap

Met de CupCap is morsen niet meer mogelijk. Door de flexibiliteit past de CupCap op vrijwel ieder glas, kopje of blikje. Daarnaast is de CupCap te gebruiken voor zowel warme als koude dranken. De deksels bieden de perfecte oplossing tegen knoeien.

 

5. Grijper

Met een grijper kunnen voorwerpen gepakt worden die buiten het bereik liggen, bijvoorbeeld van de grond of uit een hoge kast. De grijper werkt niet alleen als verlengstuk van uw arm, maar het vergt ook minder kracht om een voorwerp op te pakken.

 

6. Wandelstok

De wandelstok is een handig hulpmiddel om mobiel te blijven. Het zorgt ervoor dat u stabieler bent. De wandelstok kan in hoogte worden versteld en is gemakkelijk in te klappen, zodat u deze eenvoudig overal mee naartoe neemt.

 

7. Pillenhulp

De pillenhulp is een handig apparaat met vijf functies die helpen bij pilinname en verwerking. In het apparaat zit een tabletsplijter, tabletuitdrukker, tabletvergruizer, waterbekertje en een kleine pillendoos.

 

8. Meubelverhoger

De meubelverhoger is speciaal ontworpen voor het verhogen van bedden en stoelen, zodat het opstaan en naar bed gaan makkelijker wordt. De verhoger is tevens voorzien van een antislip oppervlak op het gedeelte waar de poten van het bed geplaatst worden.

 

9. Washulp en borstel

De ergonomische verzorgingshulpmiddelen met het verlengde handvat zorgen ervoor dat moeilijk bereikbare plaatsen weer bereikbaar worden. Het handvat biedt extra grip door het antislipmateriaal.

 

10. Knopenhaak

Met behulp van de knopenhaak kunt u met één hand knopen eenvoudiger door het knoopsgat halen. Geen gepriegel meer met kleine knoopjes.

Veel voorkomende oplossingen

Deel onze pagina