Wat te doen bij incontinentie?


Incontinentie is een erg vervelend probleem dat voor velen nogal gevoelig ligt. Naar schatting zijn er in Nederland meer dan één miljoen mensen die last hebben van ongewild urineverlies.

/application/files/9215/1541/5705/incontinentie.jpeg

Naast fysieke problemen kan incontinentie ook voor mentale klachten zorgen. De aandoening wordt nog steeds gezien als een taboe waar mensen zich voor schamen. Om die reden wordt er nauwelijks over gepraat, zelfs niet met een partner of familie. Eenzaamheid en depressiviteit kunnen uiteindelijk het gevolg zijn. Om erger te voorkomen, is het belangrijk dat incontinentie op tijd gesignaleerd wordt.

De laatste jaren is er sprake van duidelijke verbeteringen op het gebied van incontinentiemateriaal. Tegenwoordig zijn er genoeg speciale hulpmiddelen die u kunnen beschermen tegen urineverlies.

 

Ondergoed

 

Gelukkig komt er steeds meer ondergoed op de markt dat niet alleen functioneel is, maar ook modieus! Het merk Conni bijvoorbeeld. Dit zijn comfortabele, waterdichte, absorberende en herbruikbare onderbroeken met een modieuze uitstraling. De onderbroeken zijn geschikt voor wasmachines en drogers en kunnen ontelbare keren hergebruikt worden.

 

Zwembroeken

 

Ook bestaan er zwembroeken die beschermen bieden bij urineverlies. Het materiaal van deze zwembroeken voelt soepel en comfortabel aan, ziet eruit als een gewone zwembroek en laat absoluut niets door. De zwembroek kunt u wassen en daarom blijven hergebruiken.

 

Stoelbescherming

 

Om de zitting van stoelen te beschermen tegen vlekken en vochtschade zijn er stoelonderleggers. Deze zijn absorberend en waterdicht. De toplaag zorgt voor comfort, terwijl de waterdichte en ademende onderlaag al uw zitplaatsen beschermt. Zo blijft uw stoel of bank hygiënisch en vlekvrij.

 

Bedbescherming

 

De bedonderleggers zijn absorberend en waterdicht en beschermen bij incontinentie, bedplassen en overmatige transpiratie. Een goede nachtrust is gegarandeerd dankzij de bescherming van de waterdichte onderlaag en het comfort.

 

Hieronder nog een aantal tips die positief verschil kunnen maken bij incontinentie:

  • Voldoende drinken
  • Let op je voeding
  • Gezond gewicht
  • Beperk cafeïne, alcohol en frisdrank
  • Blijf bewegen
  • Ontspan
  • Vermijd zwaar tillen
  • Oefeningen doen

 

Veel voorkomende oplossingen

Deel onze pagina