Zelfstandig in en uit bed komen


We brengen ongeveer een derde van onze tijd door in bed. Het is dus van groot belang dat een bed een comfortabele, vertrouwde en veilige plek is.

/application/files/4415/1541/7143/hulpmiddelen-bed-rondom.jpeg

Bedsteun

 

Om veilig in en uit bed te komen is een bedsteun aan te raden. Een bedsteun geeft nét dat beetje extra steun. U kunt uzelf er als het ware aan omhoog trekken. Daarnaast geeft de bedsteun ook houvast bij de eerste stappen wanneer u uit bed komt. Bedsteunen zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar en kunnen aan ieder type bed worden gemonteerd.

 

Bedverhogers

 

Een bedverhoger is erg fijn, omdat u door de hoogte makkelijker in en uit bed kan komen. Vanuit een laag bed vraagt dit veel meer kracht en een betere balans. De bedverhogers zijn in diverse hoogtes verkrijgbaar.

Bedtouwladder

 

Wanneer u moeite heeft om in bed vanuit een liggende positie naar een zittende positie te komen, is een bedtouwladder een goede oplossing. Een bedtouwladder zorgt ervoor dat u makkelijker kan gaan liggen of zitten in bed. De ladder bestaat uit vier grepen die gemaakt zijn van onbuigbaar plastic. Via de grepen trekt u uzelf greep voor greep omhoog. Aan het uiteinde van de bedtouwladder zit een lus die aan het voeteneinde kan worden bevestigd.

 

Rugsteun

 

Een rugsteun kan in ieder bed worden geplaatst. Met een rugsteun kunt u rechtop in bed zitten. Het is mogelijk om er een kussen tegenaan te plaatsen, zodat u extra comfortabel zit. Een rugsteun kan vaak in verschillende posities versteld worden.

 

Lezen of eten in bed

 

Voor sommige mensen is het vanwege gezondheidsredenen onmogelijk om uit bed te komen. Anderen vinden het heerlijk om in bed te eten of een boek te lezen. Een bedtafel maakt het een stuk gemakkelijker om te eten in bed zonder te knoeien.

Veel voorkomende oplossingen

Deel onze pagina