Blijf mobiel door hulpmiddelen


Naarmate we ouder worden, kan het gebeuren dat we ons steeds minder makkelijk kunnen verplaatsen. Dat geldt voor zowel binnenshuis als buitenshuis. Door op tijd voor de juiste hulpmiddelen te kiezen kunt u langer mobiel blijven in uw eigen vertrouwde omgeving.

/application/files/2415/1721/4395/AdobeStock_106110921.jpeg

Voorkom vallen

Ouderen lopen meer risico om te vallen dan jongeren. Daarnaast is de impact die zo’n val heeft dan ook vele malen groter bij ouderen. Sommigen moeten na een val opgenomen worden in een zorgcentrum of ziekenhuis en bij anderen ontstaat de angst om opnieuw te vallen. De onzekerheid die daardoor naar voor kan komen kan grote impact hebben bij simpele dagelijkse activiteiten. Sommige ouderen gaan daardoor amper nog het huis uit en raken in een sociaal isolement.

Hulpmiddelen zijn een prima oplossing om de angst van opnieuw vallen weg te nemen, zodat u mobiel kunt blijven. Handige hulpmiddelen zijn bijvoorbeeld, een rollator, looprek, wandelstok of krukken.

 

Rollator

Het lopen achter een rollator blijft voor veel mensen toch een hele grote stap. Het is belangrijk dat u de voordelen van een rollator gaat zien in plaats van alleen de nadelen. Binnenshuis kunnen de meesten zich goed redden, maar naar buiten gaan kan een grote uitdaging zijn. Het grootste voordeel van een rollator is dat u toch lekker een stuk kunt lopen als het goed weer is. U bent niet mee beperkt en u kunt er gewoon op uit. Wanneer u tijdens zo'n wandelingetje toch moe bent, kunt u op de rollator zitten om uit te rusten.

 

Looprek of binnenrollator

Wanneer u uwzelf binnenshuis niet goed kunt redden, dan valt te denken aan een looprek of binnenrollator. Deze bieden ondersteuning en stabiliteit tijdens het lopen. Het is vooral geschikt wanneer u zwaar moet steunen tijdens het staan of lopen. Wanneer u het prettig vindt om bijvoorbeeld eten en drinken mee te nemen binnenshuis is een binnenrollator met dienbladen prettig.

 

Wandelstok of krukken

U bent nog goed genoeg ter been om te lopen zonder rollator, maar een klein beetje ondersteuning kan fijn zijn! Dan zijn een wandelstok of krukken een goede oplossing, zodat u beter en veiliger kunt lopen. Deze bieden veel comfort en veiligheid tijdens het lopen. Niet alleen buiten, maar ook in huis kan het uitkomst bieden.

 

Scootmobiel

Wanneer lopen buiten echt niet meer tot de opties behoort, kunt u altijd nog een scootmobiel aanschaffen. Wanneer u bijvoorbeeld boodschappen wilt doen en de zware boodschappentas niet meer kunt dragen, dan is een scootmobiel een handig hulpmiddel. De aanschaf van een scootmobiel kost veel geld, dus deze optie wordt vaak tot het laatst bewaard.

 

Voor de meeste lichamelijke beperkingen is er een hulpmiddel. Dat hulpmiddel maakt u niet beter, maar zorgt er wel voor dat u mobiel blijft. Een rollator, wandelstok of elleboogkruk helpen bij het lopen of wandelen. Zo blijft u baas over uw eigen leven!

Veel voorkomende oplossingen

Deel onze pagina