Heeft u moeite met het gaan zitten en opstaan van het toilet? Lees dan deze tips.


Natuurlijk wilt u zoveel mogelijk zelf blijven doen zonder hulp. Het kan erg vervelend zijn als u alle dagelijkse handelingen met één hand moet doen. Dit kost namelijk vaak twee keer zoveel moeite.

/application/files/8415/3658/0859/toilet-veiliger_1.jpg

Naarmate u ouder wordt, wordt het steeds moeilijker om te gaan zitten of op te staan zonder hulp. Wanneer dit steeds lastiger wordt, ontstaat er valgevaar. Verminderde spierkracht is vaak de oorzaak van het minder makkelijk op kunnen staan of gaan zitten. Een paar aanpassingen in uw huis kunnen al een groot verschil maken. Er zijn verschillende hulpmiddelen om zelfstandig mobiel te kunnen blijven in uw thuissituatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan deze blog.

Toiletverhoger

Gaan zitten op het toilet en weer opstaan is voor de meeste mensen heel normaal. Voor mensen met een lichamelijke ongemak is zelfstandig gebruik maken van het toilet echter een hele opgave. Door uw wc te verhogen kunt u weer makkelijk zelfstandig gebruik maken van uw toilet. Een paar centimeter kan al een groot verschil maken. Voor nog meer ondersteuning kunt u ook kiezen voor een toiletverhoger met armsteun. Hierdoor kunt u nog veiliger en gemakkelijker opstaan. Een toiletverhoger met armsteun is eenvoudig en geheel naar wens in hoogte te verstellen. Daarnaast zijn toiletverhogers makkelijk te reinigen. Zo profiteert u optimaal van de voordelen van een toiletverhoger.

 

Zachte toiletverhoger

Moet u voor langere tijd op het toilet zitten of heeft u last van huidproblemen? Kies dan voor een zachte toiletverhoger. Deze biedt u meerdere voordelen. Zo geeft een zachte toiletverhoger u comfort en zorgt deze er bovendien voor dat u makkelijk kunt gaan zitten en opstaan. Daarnaast is een zachte toiletverhoger fijn in gebruik, ook als u snel pijn ervaart bij het zitten op het toilet.

 

Een toiletverhoger is gemakkelijk te installeren en te verwijderen van uw toilet. Uw wc verhogen kan een makkelijke en snelle oplossing zijn. Of u nu kiest voor een toiletverhoger, een toiletverhoger met armsteun of een zachte toiletverhoger, u kunt weer zonder zorgen naar het toilet.

Deel onze pagina