Mobiel blijven met een gebroken arm of been


Het wintersportseizoen komt langzaam weer dichterbij. Erg leuk voor iedereen die graag gaat skiën of snowboarden, maar helaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Zo kan het zomaar gebeuren dat u zichzelf tijdens het wintersporten ernstig blesseert.

/application/files/8315/1309/2933/Bitmap.png

Douchen met een waterdichte douchehoes

 

Met een been of een arm in het gips of in verband is douchen erg lastig. Want gips of verband mag natuurlijk niet nat worden. Met een douchehoes beschermt u het gips of verband tijdens het douchen. Door de elastische sluiting aan de bovenzijde kan er geen water in de hoes komen. Er bestaan verschillende soorten douchehoezen in allerlei formaten voor zowel benen als voor armen.

Blijven bewegen is belangrijk

 

Het is belangrijk dat u blijft bewegen wanneer u in het gips zit. Dit om de bloedsomloop te stimuleren, de gewrichten soepel te houden en de spierkracht zoveel mogelijk op peil te houden. Zit uw been in het gips? Dan mag u doorgaans niet op het gips staan. Om toch vrij te kunnen bewegen, kunt u elleboogkrukken gebruiken. Hiermee bent u een stuk mobieler zonder het gips al te veel te belasten. Wilt u liever nog wat meer bewegingsvrijheid? Dan is de iWalk een goede oplossing. Met de iWalk blijven uw handen vrij. Dit geeft u de mogelijkheid om uw dagelijkse activiteiten voor een groot deel te kunnen blijven doen.

Veel voorkomende oplossingen

Deel onze pagina