Hulp bij het uitvoeren van hobby’s


Er zijn genoeg hobby’s die beoefend kunnen worden, zelfs als u te maken krijgt met eventuele beperkingen.

/application/files/2815/1541/6118/hobby-uitvoeren.jpg

Zo kunt u ondanks een beperking toch nog schrijven, creatief bezig zijn, lezen, tuinieren, kaarten of zwemmen. Om u te ondersteunen bij het uitvoeren van deze hobby’s zijn er allerlei mogelijkheden. U hoeft een hobby dus zeker niet op te geven, ondanks een beperking.

Creatief bezig zijn

 

Verhalen schrijven is een prima manier om te ontspannen. Met een penverdikker kunt u  comfortabel en gecontroleerd blijven schrijven of tekenen. Ook zijn er ook een aantal pennen die schrijven makkelijker maken. U hoeft bijvoorbeeld minder kracht te zetten of de pen is voorzien van een handig ledlampje om ook te kunnen schrijven bij minder licht.

 

Vindt u het leuk om te knutselen en creatief bezig te zijn? Bij krachtverlies in armen en handen kan dit een stuk moeilijker worden. Gelukkig komt u met een automatische schaar of tang weer een stapje dichterbij.

 

Lezen

 

Lezen is ontspannend. Met een goed boek kunt u de wereld om je u heen voor even vergeten. Daarom is lezen een hobby die geliefd is bij velen. Wanneer het vasthouden van een boek te zwaar is, komt een boekenstandaard goed van pas. Hierin kan het boek worden geplaatst en de standaard houdt bovendien de bladzijden op z’n plaats. Bij minder goed zicht kan een vergrootglas handig zijn. Moeite met het omslaan van een bladzijde? Dan is er een handige bladzijde omslaghulp die u daarbij helpt.

 

Tuinieren

 

Tuingereedschap dat voorzien is van een verlengde ergonomische greep, zodat u niet hoeft te bukken, werkt ideaal. Hierdoor heeft u minder last van krachtverlies in armen en handen. Is staan te intensief? Dan is er een tuinzitje om zittend te tuinieren. Maar u kunt bijvoorbeeld ook denken aan verhoogde plantenbakken of de aanschaf van makkelijke planten die weinig onderhoud vergen.

 

Kaarten

 

Kaart u graag, maar zijn de symbolen te klein om ze goed te kunnen lezen? Dan zijn er speelkaarten met vergrote symbolen. Dit zorgt ervoor dat de kaarten weer leesbaar worden, zonder continu een vergrootglas te gebruiken. Wanneer u moeite heeft met het vasthouden van kaarten, kan gedacht worden aan een speelkaartenhouder.

 

Koken

 

Koken kan een stuk prettiger gemaakt worden met behulp van de juiste hulpmiddelen. Gehoekte messen om het snijden te vergemakkelijken, diverse openers om potten of flessen makkelijker te openen en andere kook- en bereidingshulpmiddelen.

Deel onze pagina