Hulp nodig bij het aanbrengen van crème of lotion? Gebruik dan deze ADL hulpmiddelen!


Heeft u door een blessure of ander lichamelijk ongemak moeite met uw lichamelijke verzorging? Bijvoorbeeld met het aanbrengen van crème of lotion? Dan zijn er diverse ADL hulpmiddelen die u kunnen helpen. Wij vertellen u hier alles over.

/application/files/8215/1541/6010/adl.jpg

Persoonlijke verzorging is een belangrijk aspect van uw dagelijks leven. Het is tenslotte iets wat u dagelijks doet. Van het wassen van uw lichaam en uw haar tot het aanbrengen van crème of lotion. Helaas kan het door een blessure of door andere lichamelijke klachten een stuk lastiger worden om dit zelf te blijven doen. Een van de oplossingen is hulp en begeleiding bij persoonlijke verzorging. Veel mensen vinden het echter lastig om dit uit handen te geven. Het gaat tenslotte om uw privacy. Gelukkig kunt u dankzij verschillende ADL hulpmiddelen langer zelf uw persoonlijke verzorging blijven uitvoeren. Wat dacht u bijvoorbeeld van een lotion aanbrenghulp? In deze blog vertellen wij u alles over ADL hulpmiddelen die helpen bij het aanbrengen van crème of lotion.

Welke ADL hulpmiddelen kunnen mij helpen?

ADL hulpmiddelen zijn hulpmiddelen voor algemene dagelijkse levensverrichtingen. U kunt deze hulpmiddelen gebruiken om dagelijkse handelingen te vereenvoudigen. Zo kunt u bijvoorbeeld langer zelfstandig blijven wonen en bepaalde handelingen ook langer zelf uit blijven voeren. Wanneer u moeite heeft om zelf crème of lotion op het lichaam aan te brengen, zijn er verschillende ADL hulpmiddelen die u daarbij kunnen helpen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een lotion aanbrenghulp? Deze is vaak verkrijgbaar in verschillende soorten en maten.

 

Verschillende soorten lotion aanbrenghulp

Wanneer u moeite heeft met het aanbrengen van crème of lotion, kan een lotion aanbrenghulp een fijn hulpmiddel zijn. De lotion aanbrenghulp kunt u gebruiken om het lichaam eenvoudig in te smeren met (alcoholvrije) bodylotion, maar is ook geschikt om douchegel mee aan te brengen. Dankzij een verlengd handvat, dat tevens is voorzien van antislipmateriaal, kunt u de moeilijk te bereiken plekken op het lichaam eenvoudig bereiken. Kies voor een aanbrenghulp waarvan de spons apart te vervangen is, zodat u deze makkelijk kunt verwisselen. Of ga voor een lotion aanbrenghulp met roterende balletjes op de kop. De balletjes masseren de spieren, terwijl ze tegelijkertijd de lotion gelijkmatig over het lichaam verdelen.

 

Een lotion aanbrenghulp is dus een handig hulpmiddel voor uw persoonlijke verzorging. U kunt weer eenvoudig zelf een lotion of crème aanbrengen en bent hierdoor weer meer zelfstandig.

Deel onze pagina