Hulp nodig bij het wassen? Wij geven u handige tips


Als u hulp nodig heeft bij het wassen, is het handig om hiervoor ondersteunende middelen te gebruiken. Bijvoorbeeld een borstel om uw rug te wassen of een opblaasbare haarwasbak. Zo bent u zo lang mogelijk zelfverzorgend.

/application/files/3215/1541/5133/badkamer.jpg

Zoveel mogelijk zelf blijven doen bevordert de zelfredzaamheid. Wassen is een intieme handeling en dit wilt u natuurlijk zo lang mogelijk zelf blijven doen. Ondersteunende middelen bij het wassen kunnen ervoor zorgen dat u dit langer zonder hulp kunt blijven doen. Zo kunt u uzelf goed blijven verzorgen en moeilijk bereikbare plekken op het lichaam wassen, zonder veel inspanning of kans op blessures. Er zijn verschillende hulpmiddelen om uw rug te wassen. Denk bijvoorbeeld aan een borstel om uw rug te wassen. In deze blog vertellen wij u graag meer over de verschillende hulpmiddelen die u hierbij kunnen helpen.

Hulpmiddelen rug wassen

Heeft u een washulp voor uw rug nodig? Dan kunt u kiezen  uit verschillende hulpmiddelen die dienen als rugwasser. Een borstel om uw rug te wassen zorgt er bijvoorbeeld voor dat u makkelijk uw rug kunt bereiken. Deze washulp biedt extra grip. Met een buigbare rugwasser kunt u gemakkelijk de moeilijk bereikbare delen van uw rug verzorgen. Door middel van zo’n borstel om uw rug te wassen, blijft u zelfstandig en ervaart u meer zelfvertrouwen. Dit hulpmiddel bij het rug wassen geven u bovendien de vrijheid om langer zelfredzaam te zijn.

 

Opblaasbare haarwasbak

Een opblaasbare haarwasbak  zorgt voor een goede positionering van de schouders en het hoofd terwijl u gemakkelijk haren wast in bed. Een haarwasbak biedt een veilige, voorgevormde steun. Erg handig voor mensen met een beperkte mobiliteit of een beperkt bereik. Een opblaasbare haarwasbak is lichtgewicht en daarom makkelijk om te gebruiken of mee te nemen. Deze haarwasbak zorgt ervoor dat uw hygiëne op orde blijft, terwijl u gewoon in bed kunt blijven liggen.

 

Een hulpmiddel om uw rug te wassen en een opblaasbare haarwasbak zijn handige hulpmiddelen wanneer deze handelingen niet meer gemakkelijk of vanzelf gaan. Ze bieden u comfort en zelfvertrouwen.

Veel voorkomende oplossingen

Deel onze pagina