In en uit de auto komen


Een tijdje geleden ging het zonder erbij na te hoeven denken, maar de laatste tijd merk je dat sommige bewegingen toch wat moeizamer gaan of zelfs pijnlijk worden. In en uit de auto stappen kan lastig zijn als je minder mobiel bent. Gelukkig zijn er diverse hulpmiddelen die het in en uit de auto stappen makkelijker kunnen maken.

/application/files/5715/1696/0191/shutterstock_100836493.jpg

In en uit de auto

Uit de auto stappen bestaat eigenlijk uit een drietal bewegingen:

1. Draaien

 

2. Uit de auto komen

 

3. Rechtop gaan staan

 

In de auto stappen heeft dezelfde bewegingen, maar dan andersom.

 

Draaien

Het draaien zelf doet u met het bovenlichaam, maar het onderlichaam moet uiteindelijk ook mee. In de beperkte ruimte van de auto kunnen de benen dan best zwaar aanvoelen. Om deze draaibeweging makkelijker te maken bestaan er draaischijven. Een draaischijf heeft een comfortabele zitting, is flexibel, zodat hij zich naar de autostoel vormt en kan soepel 360 graden draaien.

 

In- en uitstappen

Bij het in en uit de auto stappen is veel kracht nodig vanuit benen en knieën. Ook daarvoor is een hulpmiddel wat goed van pas kan komen. Een handgreep, deze kan vast gemaakt worden aan het portier en hieraan kunt u uzelf uit de auto omhoog trekken. Zo kunt u met een beetje extra hulp gemakkelijker in en uit de auto stappen.

 

Gordel

Daarnaast kan een beetje hulp bij het aan en uit doen van de gordel ook erg fijn zijn. Daarvoor is er een gordelgreep. Deze zorgt ervoor dat u minder kracht en inspanning nodig hebt om uw gordel aan te trekken.

 

Deel onze pagina