Ik kan niet uit bed komen om naar het toilet te gaan


Het kan erg lastig zijn om naar het toilet te gaan als u moeilijk uit bed kunt komen. Gelukkig zijn hier verschillende oplossingen voor. Zo kan een urinaal of bedpan al veel voor u betekenen.

/application/files/8415/3658/0859/toilet-veiliger_1.jpg

Het kan erg lastig zijn om naar het toilet te gaan als u moeilijk uit bed kunt komen. Het kost vaak onnodig veel moeite en het is tevens ook niet de bedoeling dat u hierdoor minder gaat eten of drinken. Heeft u last van een verminderde mobiliteit? Dan zijn er verschillende hulpmiddelen die u kunnen helpen om comfortabel en eenvoudig uw behoefte te doen, zonder uw bed te verlaten. Bijvoorbeeld een urinaal, ondersteek of bedpan. Twijfelt u of het gebruik van een of meerdere hulpmiddelen iets voor u is? In deze blog leest u alles over de gemakken van een urinaal, ondersteek en bedpan.

Verschil tussen een urinaal voor mannen en voor vrouwen

Wanneer u moeilijk uit bed kunt komen om naar het toilet te gaan, kan een urinaal een handig hulpmiddel zijn. Voor mannen en vrouwen zijn er verschillende urinaal modellen. Een urinaal voor vrouwen heeft een handig handvat en is anatomisch gevormd. Hierdoor is deze urinaal erg eenvoudig in gebruik. Ook voor mannen die moeilijk uit bed kunnen komen, zijn er speciale urinalen. Ook hieraan vindt u een praktisch handvat. Het voordeel van een urinaal is dat u deze zelfstandig kunt gebruiken. Zowel de urinaal voor vrouwen als voor mannen is geschikt voor een autoclaaf. Zo kunt u de urinaal goed (laten) reinigen. Een bedpan, ook wel ondersteek, kan ook een fijn hulpmiddel zijn als u bedlegerig bent. De bedpan wordt onder het stuitje van een liggend persoon geplaatst en maakt het eenvoudig om zo een toiletbezoek te omzeilen. De bedpan dient altijd met hulp van iemand anders gebruikt te worden. Door de verschillende uitvoeringen is een ondersteek geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

 

Urinaal met terugloopbeveiliging

Bent u bang dat een urinaal gaat lekken? Kies dan voor een urinaal met terugloopbeveiliging. Door de terugloopbeveiliging heeft u geen omkijken meer naar uw urinaal. Het voorkomt lekken en nare geurtjes, zelfs als u hem ondersteboven houdt. Zo kunt u het urinaal ‘s nachts gemakkelijk bij u houden. Een urinaal met terugloopbeveiliging is ook voor zowel mannen als vrouwen geschikt.

 

Heeft u een verminderde mobiliteit en vindt u het ook lastig om steeds naar het toilet te gaan? Overweeg dan eens om een urinaal voor mannen, een urinaal voor vrouwen of een bedpan/ondersteek aan te schaffen en ontdek zelf de gemakken.

Veel voorkomende oplossingen

Deel onze pagina