Met deze 5 hulpmiddelen wordt het toilet een stuk veiliger


Wanneer u langer zelfstandig thuis wilt of moet blijven wonen, is het belangrijk dat alle ruimtes in huis veilig zijn. Dat geldt ook voor het toilet.

/application/files/8415/3658/0859/toilet-veiliger_1.jpg

Hulpmiddelen voor zitten en opstaan

 

Om het toilet veiliger te maken, is voldoende steun en comfort erg belangrijk. Zitten en opstaan moet geen probleem zijn en daarom moet je voldoende steunpunten hebben. Onderstaande producten bieden steun en maken zitten en opstaan een stuk gemakkelijker.

Wandbeugels:

Een wandbeugel helpt bij het zitten of opstaan. De beugel biedt extra steun en zorgt voor meer veiligheid, zekerheid en onafhankelijkheid. Een wandbeugel kan na gebruik makkelijk worden ingeklapt, zodat deze niemand in de weg zit.

 

Toiletverhoger:

Een toiletverhoger verhoogt, zoals de naam al zegt, het toilet. Hierdoor wordt zitten en opstaan een stuk makkelijker. Toiletverhogers zijn er in een harde en een zachte variant. De zachte variant is fijn wanneer u pijn heeft in de gewrichten en zorgt bovendien voor extra comfort bij langdurig gebruik van het toilet.

 

Sta-op-hulp:

Ook een sta-op-hulp maakt het eenvoudiger om van het toilet op te staan of om te gaan zitten. Het principe is hetzelfde als bij de wandbeugels, maar het is mogelijk om de sta-op-hulp ook op andere plekken te gebruiken, bijvoorbeeld voor het opstaan uit bed.

 

Handige toilethulpmiddelen

 

Met wandbeugels, een toiletverhoger of een sta-op-hulp wordt een toilet op een eenvoudige manier een stuk veiliger gemaakt. Maar er zijn nog vele andere hulpmiddelen die handig kunnen zijn in het toilet.

 

Antislip mat:

De eerste en meest eenvoudige oplossing tegen glijpartijen in het toilet is een goede antislip mat. Deze zorgt ervoor dat u genoeg grip heeft en niet weg kunt glijden bij het opstaan.

 

Kraanopener:

Hangt er in het toilet een wasbak en heeft u wel eens moeite met het openen van de kraan? Dan is een kraanopener een fijn hulpmiddel. Met behulp van een kraanopener kost het minder kracht om de kraan te openen. De opener wordt over de kraan geplaatst en zorgt zo voor een hefboomeffect. Zo kunt u met slechts minimale inspanning de kraan open draaien.

Veel voorkomende oplossingen

Deel onze pagina