Omgaan met blessures


Welke sport u ook speelt, een ongeluk zit in een klein hoekje. Vervelend dus wanneer u een blessure op heeft gelopen. Vaak betekent het dat u toch weer een geruime tijd uit de running bent. Voorkomen is dus uiteraard beter dan genezen. Mocht u toch een blessure hebben opgelopen dan geven we vandaag tips hoe u daar het beste mee kan omgaan.

/application/files/3315/1696/8433/AdobeStock_79167053.jpeg

De meest voorkomende sportblessures zijn veruit verrekkingen, verstuikingen en kneuzingen.

 

Een verstuiking ontstaat wanneer een gewrichtsband scheurt of verstrekt wordt. Dat kan variëren van een klein scheurtje tot een ernstig gescheurd gewricht. Een verstuiking komt het meest voor bij polsen, enkels en knieën.

Een verrekking staat ook wel bekend als een spierverrekking en treedt op wanneer de vezels van een spier of pees te ver rekken of soms zelfs scheuren.

 

Gelukkig zijn er voor al deze blessures diverse oplossingen mogelijk.

Mitella

Een mitella biedt de meest effectieve ondersteuning wanneer u uw schouder, arm of hand rust moet geven. Rust bevordert een goed herstel. In de mitella wordt het gewicht van de arm gedragen. Dat biedt ondersteuning en rust en dit bevordert het geneesproces weer. Er zijn diverse soorten mitella’s, bijvoorbeeld een pols mitella of een arm mitella. 

 

 

Cervicaal steun

De cervicaal steun zorgt voor een stevige, toch prettige en comfortabele ondersteuning van de nek, waardoor de pijn verlicht wordt. Vaak worden deze aangeboden in diverse maten.

 

 

Elleboogkrukken

Wanneer u door een blessure aan voet of been niet goed kunt lopen, kunnen elleboogkrukken een fijne ondersteuning bieden. Door middel van elleboogkrukken wordt er niet op het geblesseerde been of voet gestaan. Daardoor wordt deze zo minder belast en dat zorgt er ook voor dat het minder pijn doet.

 

 

Bandages

Bandages bieden goede en stevige ondersteuning bij een blessure aan de enkel, knie, pols of elleboog.

 

 

Bandage tennisarm

Ellebogen, we hebben ze allemaal. En ook deze lichaamsdelen kunnen geblesseerd raken. Wanneer u wel eens een tennisarm of een golfarm hebt gehad weet u dat deze blessures erg vervelend kunnen zijn. Bij dit soort blessures biedt de bandage tennisarm een prettige ondersteuning.

Veel voorkomende oplossingen

Deel onze pagina