Reuma: meer dan 100 verschillende aandoeningen


Het begint met dikke en warme gewrichten. Ook kan er langdurige pijn in spieren en gewrichten ontstaan.

/application/files/7915/1541/7379/reuma.jpg

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 chronische aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Het is een van de meest voorkomende aandoeningen in Nederland. Rond de twee miljoen Nederlanders hebben een vorm van reuma. Artrose, jicht, artritis en de ziekte van Lyme zijn bekende reumatische aandoeningen. De ziekte is zeer veranderlijk. Klachten kunnen een tijdje weg zijn en ineens weer de kop opsteken. Daarnaast is het een misvatting dat alleen oude mensen reuma krijgen. 61% van de mensen met reuma is jonger dan 65 jaar! U kunt zich voorstellen dat mensen met reuma tegen allerlei problemen aanlopen in het dagelijks leven. Maar welke hulpmiddelen zijn er om uw leven makkelijker te maken als er reuma geconstateerd is?

Hulpmiddelen voor mensen met reuma


Zoals eerder genoemd, is reuma zeer veranderlijk. De ene dag lukt alles nog en de volgende dag kan een pak suiker optillen al erg pijnlijk zijn. Hieronder hebben we een aantal hulpmiddelen op een rijtje gezet die dagelijkse handelingen voor mensen met reuma een stuk makkelijker maken.

 

We beginnen bij een belangrijk onderdeel: eten. Eten is vaak moeilijk voor mensen met reuma. Gelukkig bestaan er aangepaste messen, vorken en lepels. Deze zijn niet alleen functioneel, maar ook nog eens handig vast te pakken door de verdikte greep. Is de reuma al in een iets verder stadium? Dan is het handig als de stand van het bestek is aan te passen, om makkelijker de draaibeweging te kunnen maken. Vitility heeft daarom een 4-delige dinerset waarin het bestek met verdikte greep in de juiste stand gebogen kan worden én door de jaren heen buigbaar blijft. Ook bestaan er greepverdikkers. Deze zijn los verkrijgbaar en geschikt voor onder andere bestek, potloden of een tandenborstel. Spullen vastpakken wordt zo een stuk eenvoudiger. Voor schrijven is er een speciale greep in de vorm van een bal.

 

Tuinieren met reuma

 

Met reuma hoeft u zeker niet binnen te blijven. Ga lekker naar buiten en geniet van de natuur! Want tuinieren is ook met reuma heel goed mogelijk. Vitility tuingereedschap helpt mensen met reuma om hun tuin zelf te onderhouden. Heel handig en zo ergonomisch mogelijk ontworpen!

Deel onze pagina