Tips bij het aanschaffen van een rollator


Zeker niet iedere rollator is hetzelfde, ook al wordt dat wel eens gedacht. Er kunnen nog best wel een heleboel verschillen zitten tussen diverse rollators. Daarom vandaag een aantal tips waar opgelet moet worden bij de aanschaf van een nieuwe rollator.

/application/files/5715/2751/7099/AdobeStock_37138998.jpg

Binnen of buiten

Waar gaat u de rollator voornamelijk voor gebruiken, binnen of buiten? Er zit stiekem namelijk een groot verschil tussen een binnen rollator en een rollator voor buiten.

 

Een binnen rollator heeft over het algemeen dienbladen, waardoor het makkelijk is om eten en drinken mee te nemen. Daarnaast is deze in de regel lichter, compacter en wendbaarder, omdat deze bedoeld is voor binnenvloeren met weinig weerstand en deze geen schokken op hoeft te vangen.

 

Een buiten rollator heeft meestal een zitje om uit te kunnen rusten tijdens een wandeling en heeft stabielere wielen, waarmee u makkelijker over een stoeprand of een hobbelige ondergrond kunt lopen.

Hoogte handvaten

Belangrijk om te weten; wat is de maximale hoogte van een handvat? Per persoon is het anders hoe hoog het handvat moet staan en het is fijn als deze mogelijkheid er eventueel wel is. De juiste hoogte kan gemeten worden door op de grond te gaan staan met uw armen hangend langs uw lichaam. Meet de afstand tussen de pols en de grond, dat is de hoogte waarmee het handvat kan worden afgesteld.

 

 

Kleine of grote rollator

De grootte van een rollator is ook belangrijk. Wilt u de rollator ook in huis kunnen gebruiken moet deze bijvoorbeeld wel door de deuren passen. Het kan ook zijn dat de rollator wel eens opgeborgen moet worden, dan is het prettig dat de rollator opvouwbaar en opbergbaar is.

 

 

Comfort

Is het de bedoeling dat u de rollator vooral buitenshuis gaat gebruiken? Dan zijn grote wielen praktisch, omdat u daarmee gemakkelijker over verschillende ondergronden rijdt.

Daarnaast is het ook belangrijk dat de rollator comfortbal in de handen ligt. Let dan op ergonomisch gevormde handgrepen voor comfort en betere grip.

Deel onze pagina