Moeite met staan in de douche of het bad? Zo wordt douchen weer gemakkelijk


Bent u moeilijk ter been of bent u in de douche of in bad minder stabiel? Dan kan een douchestoel of douchezitje u helpen langer zelfstandig te blijven. Voorkom glij- en valpartijen en geniet weer van de douche of het bad.

/application/files/8815/1541/6702/valpreventie.jpeg

Staand douchen lijkt misschien de normaalste zaak van de wereld, maar wanneer u een blessure of ander lichamelijk ongemak ervaart, kan dit soms een grote uitdaging zijn. Om langer zelfstandig uw persoonlijke hygiëne te kunnen uitvoeren, kan een douchestoel of douchezitje uitkomst bieden. Bent u bijvoorbeeld slecht ter been of mag u door een blessure uw been tijdelijk niet belasten? Dan kan staand douchen u erg veel energie en moeite kosten. Bovendien bent u hierdoor minder stabiel en is de kans op blessures erg groot. Een douchestoel of douchezitje biedt in zo’n geval ondersteuning en veiligheid. Zo wordt douchen of wassen weer een stuk prettiger. In deze blog vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden van een douchestoel of douchezitje.

Een douchezitje of douchestoel

Een douchezitje of douchestoel is erg prettig wanneer u zelf moeite heeft om (lang) te blijven staan. Als u goed rechtop kunt zitten en over voldoende evenwicht beschikt, geeft een douchezitje voldoende steun. Een douchezitje is vaak een klein krukje en kan in sommige gevallen aan de muur worden bevestigd voor extra stabiliteit. Is uw evenwicht niet altijd meer even goed of heeft u gewoon graag wat meer ondersteuning tijdens het douchen? Dan is een douchestoel een echte aanrader. Bij een douchestoel is er namelijk sprake van een rugleuning en armleuningen. Zo kunt u eenvoudig in een goede houding blijven zitten. Om gevaarlijke situaties te voorkomen is het belangrijk dat de stoel voldoende grip heeft in de douche. Let er daarom goed op dat zowel de poten als de zitting zijn voorzien van antislip. Zo voorkomt u gevaarlijke val- en glijpartijen.

 

De voordelen van een opklapbaar douchezitje

Heeft u weinig ruimte in uw badkamer, maar wilt u toch graag gebruik maken van een douchezitje? Dan is een opklapbaar douchezitje de oplossing. Een opklapbaar douchezitje biedt zowel comfort als veiligheid onder de douche of in bad. Wanneer het douchezitje is voorzien van een antislip zitting geniet u bovendien van extra veiligheid. Bent u klaar met douchen? Dan is een opklapbaar douchezitje eenvoudig op te vouwen, zodat het ruimte in de badkamer bespaart.

 

Dankzij een douchezitje of douchestoel geniet u weer van het douchen of in bad gaan. Bovendien vermindert u op deze manier het risico op val- en glijpartijen. Zo kunt u langer genieten van uw zelfstandigheid op een veilige manier.

Veel voorkomende oplossingen

Deel onze pagina