Veilig eropuit met de kou


De zomer is voorbij en langzaam maakt de winter weer zijn intrede. De deur uitgaan vraagt in de wintermaanden veel meer voorbereiding dan in de zomer.

/application/files/9315/1541/7025/eropuit-kou.jpeg

Meer grip op gladde wegen

 

Wanneer het buiten glad is, zijn veel mensen bang om uit te glijden. Ouderen of mensen die slecht ter been zijn, blijven liever binnen of gaan in het ergste geval helemaal niet meer naar buiten. Een schoen met ice strap kan in zo’n geval oplossing bieden. De ice strap wordt om de schoen geschoven en zorgt voor meer grip in de sneeuw of op het ijs. De kleine ijzeren pinnetjes in de onderkant boren zich in het ijs of de sneeuw en daardoor wordt de kans op uitglijden verkleind.

Loopt u met een wandelstok of krukken? Dan is naar buiten gaan nog een grotere uitdaging. Wilt u toch veilig naar buiten gaan? Dan kunt u eventueel een ice pick aan de onderkant van de wandelstok bevestigen. Deze zorgt voor betere grip bij sneeuw en ijs.

 

Blijf warm en droog

 

Wanneer het regent, wilt u buiten toch graag warm en droog blijven. Regenkleding is dan ideaal. Voor sommige mensen is het lastig om een paraplu vast te houden als het regent. Bijvoorbeeld iemand die met een rollator loopt of in een rolstoel zit. Een paraplu die kan worden vastgemaakt aan de rollator of rolstoel is dan een fijne oplossing. Deze hoeft u niet vast te houden en zo blijf je toch droog.

 

Onderhoud hulpmiddelen

 

Maakt u gebruik van een rollator of rolstoel? Dan is het verstandig om gedurende het koude weer uw bandenspanning en het bandenprofiel in de gaten te houden. Bij een te lage bandenspanning of profieldiepte is de grip op de weg een stuk minder en daarmee wordt het uitglijgevaar vergroot.

Deel onze pagina