Vergeten?!


Afspraken vergeten. Niet meer weten welke dag het is. Of geluiden en voorwerpen niet meer herkennen. Veel mensen staan er niet bij stil dat deze automatische processen verstoord kunnen worden. Het is zo vanzelfsprekend! Maar wat alz… u wel te maken krijgt met deze problemen? Alz?

/application/files/8815/1721/6157/AdobeStock_100208193.jpeg

De ziekte van Alzheimer

Het zou zo maar eens kunnen duiden op Alzheimer. Had u daar al eens aan ‘gedacht’? De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Ruim 70% van alle dementie-patiënten heeft Alzheimer. En dat is niet alleen bij ouderen! Ruim 12.000 personen onder de 65 hebben een vorm van dementie. Te veel natuurlijk! Omgang kan moeilijk zijn, zowel voor de patiënt als zijn omgeving. Er verandert letterlijk zo veel.

Ondergewicht en de kleur rood

Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 40% van de mensen met Alzheimer aan gewichtsverlies lijdt. Niet goed natuurlijk. Dit heeft waarschijnlijk diverse oorzaken. Kleuren en contrasten niet goed meer kunnen onderscheiden is er daar één van. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat mensen gevoeliger zijn voor de kleur rood en dat Alzheimerpatiënten 25% meer eten en 84% meer drinken als hun bestek, borden en bekers felrood gekleurd zijn! Dat zijn belangrijke gegevens. Hopelijk worden er meer van dit soort ontdekkingen gedaan om de ziekte van Alzheimer de wereld uit te helpen.

Veel voorkomende oplossingen

Deel onze pagina