Voorkom uitglijden in de badkamer dankzij deze hulpmiddelen


Uitglijden als gevolg van gladheid in uw badkamer kan ernstige gevolgen hebben. Zorg dat u veilig bent in uw eigen badkamer. Voorkom ongelukken door bijvoorbeeld een antislipmat in uw badkamer of een antislipmat in bad te plaatsen.

/application/files/8815/1541/6702/valpreventie.jpeg

Een veilige badkamer is van groot belang. Hoe voorzichtig u ook denkt te lopen, een ongeluk door bijvoorbeeld een gladde vloer zit in een klein hoekje. Uitglijden als gevolg van gladheid in uw badkamer kan ernstige gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan bot- of heupbreuken. Ook een badkuip of douchebak is vaak verraderlijk glad. Dit leidt vaak ook tot onvoorzienbare ongelukken. Alleen voorzichtig zijn is vaak niet genoeg. Voorkom ongelukken door bijvoorbeeld een antislipmat in uw badkamer te plaatsen.

Een antislipmat in de badkamer

Een hulpmiddel zoals een antislipmat kan douchen of in bad gaan een stuk veiliger en aangenamer maken. Naast dat uw voeten nat zijn na het douchen, is uw badkamervloer door de damp ook vaak vochtig. Dit is niet altijd goed zichtbaar, waardoor uit de douche of uit bad stappen extra verraderlijk is.  Het gebruik van een antislipmat in de badkamer verkleint het risico op een glij- of valpartij. De zuignappen aan de onderkant van de mat voorkomen dat de mat wegglijdt. Wilt u graag extra grip? Dan is een badmat met noppen aan de bovenzijde echt iets voor u. Hierdoor is de mat zowel aan de bovenkant als de onderkant volledig antislip. Een antislipmat in de badkamer biedt u daarom een veilige, betrouwbare omgeving.

 

Antislipmat in bad

Naast het belang van een antislipmat in uw badkamer, is een antislipmat in bad ook geen overbodige luxe. Veilig uit bad kunnen stappen is natuurlijk alleen noodzakelijk als u ook eerst veilig ín bad kunt stappen. Ook in bad gaan zitten kan een stuk minder risico’s met zich meebrengen als u gebruik maakt van een antislipmat. Een antislipmat in bad is daarom een perfecte oplossing als u niet meer bang wilt zijn voor val- en glijpartijen in de badkuip.

 

Veiligheid staat natuurlijk altijd voorop. Zorg dat u zich veilig voelt in uw eigen badkamer. Zo kunt u weer lekker ontspannen douchen of in bad gaan. Door middel van een antislipmat in de badkamer en/of een antislipmat in bad zorgt u goed voor uw eigen veiligheid.

Veel voorkomende oplossingen

Deel onze pagina