Voorkom vallen in de badkamer


Valpartijen blijven een groot probleem in huis. Jaarlijks zijn er wel bijna 100.000 valpartijen bij ouderen en dat aantal is de afgelopen jaren alleen maar gestegen. De reden daarvan is dat mensen langer thuis moeten blijven wonen. Deze valpartijen hebben vaak een lange nasleep, met gevolg dat mensen banger zijn en het huis niet meer uit durven gaan. Daarom is het goed om te weten hoe de kans op vallen verkleind kan worden met een aantal handige hulpmiddelen.

/application/files/8615/1696/4170/AdobeStock_121782917.jpeg

Badkamer

De kans op vallen is het grootst in de badkamer. Dat komt omdat dit een ruimte is waar het glad kan zijn door bijvoorbeeld vocht, waardoor het risico op uitglijden groter is. Het toevoegen van extra steunpunten in de badkamer kan al een groot verschil maken.

 

 

Antislipmatten

Van alle ruimtes in huis is de kans op uitglijden het grootst in de badkamer. Door de combinatie van tegels en vocht moet u altijd op uw hoede zijn. Het gebruik van een antislipmat verkleint de kans op vallen al aanzienlijk. Zo’n antislipmat kunt u het beste plaatsen op de plek waar u het bad of douche uit komt. Zo'n antislipmat kan ook in de douche zelf gelegd worden.

 

 

Wandbeugels en Badrandbeugels

Voor net dat beetje extra ondersteuning kan een wandbeugel of badrandbeugel goed van pas komen. De aanleiding van een val is namelijk niet alleen een gladde vloer, maar ook het ontbreken van houvast. Montage van de beugels kan het beste op plaatsen waar het valrisico het grootst is. 

 

 

Douche- of badzitje

Een douche- of badzitje biedt veel gemak in een badkamer. Een zitje maakt het mogelijk om op een veilige manier zittend te douchen, maar maakt het daarnaast ook mogelijk om jezelf zittend af te drogen, aan te kleden of de wastafel te kunnen gebruiken.

Veel voorkomende oplossingen

Deel onze pagina