Zelfstandig blijven met reuma


Veters strikken, eten snijden of uw haar kammen. Uw handen zijn onmisbaar. Iedere handeling die u met uw handen uitvoert, wordt flink onder druk gezet wanneer reuma optreedt in de vingers, handen of polsen.

/application/files/7915/1541/7379/reuma.jpg

Veters strikken, eten snijden of uw haar kammen. Uw handen zijn onmisbaar. Iedere handeling die u met uw handen uitvoert, wordt flink onder druk gezet wanneer reuma optreedt in de vingers, handen of polsen. Voor sommige mensen is de stap naar hulpmiddelen erg groot. Het gebruik van een hulpmiddel voelt dan als een verlies. Toch zijn hulpmiddelen een ware verademing wanneer u pijn ervaart tijdens uw dagelijkse handelingen. Ze bieden u een extra steuntje in de rug, zodat u langer zelfstandig kunt blijven en kunt blijven genieten van het leven, ook met reuma. Bij hulpmiddelen voor reuma kunt u bijvoorbeeld denken aan handgrepen voor verschillende middelen waarbij u uw spieren minimaal belast.

De voordelen van hulpmiddelen bij reuma

Reuma hulpmiddelen maken het leven met reuma een stuk eenvoudiger. Wacht u te lang met de aanschaf van hulpmiddelen bij reuma? Dan is de kans groot dat u op lange termijn meer pijn zult ervaren. Wanneer u op zoek bent naar een hulpmiddel om uw reumaklachten te verminderen, moet u vooral goed kijken naar uw eigen wensen en benodigdheden. Hulpmiddelen bij reuma hebben meerdere functies:

 

  • Ze ontlasten uw spieren en gewrichten.
  • Ze voorkomen dat uw klachten verergeren.
  • Ze bieden een tijdelijke uitkomst, bijvoorbeeld na een operatie of bij een blessure.
  • U kunt langer zelfstandig blijven.

 

Dagelijkse handelingen lijken voor veel mensen vanzelfsprekend. Wanneer u last heeft van reuma, zijn de meest simpele handelingen echter vaak al een uitdaging. Reuma is zeer veranderlijk. De ene dag lukt alles nog en de volgende dag is het optillen van een bord al erg pijnlijk. Wanneer u gebruik maakt van hulpmiddelen bij reuma, kunt u meer ontspannen door het leven en is hulp altijd dichtbij.

Reuma hulpmiddelen als oplossing

Eten is vaak moeilijk voor mensen met reuma. U kunt aangepaste messen, vorken of lepels aanschaffen als hulpmiddelen bij reuma. Deze hulpmiddelen hebben vaak een verdikte greep, zijn functioneel en liggen lekker in de hand. Ook kunt u denken aan losse greepverdikkers. Deze passen bijvoorbeeld ook om potloden of een tandenborstel. Zo wordt het vastpakken van spullen weer een stuk eenvoudiger en belast u uw spieren minimaal. Bent u een fan van de natuur? Ook dan bestaan er reuma hulpmiddelen voor in de tuin, zodat u weer zorgeloos kunt tuinieren.

 

Om uw reuma weer onder controle te houden, bestaan er dus veel verschillende reuma hulpmiddelen. Kijk naar hulpmiddelen bij reuma die passen bij uw klachten en wensen. Zo blijft u langer vitaal en zelfstandig!