Zelfstandig moeilijk bereikbare plaatsen kunnen wassen?


Een intieme handeling zoals uzelf wassen, wilt u natuurlijk zo lang mogelijk zelf blijven doen. Ondervindt u ook problemen tijdens het wassen? Badkamer hulpmiddelen bieden hiervoor de oplossing.

/application/files/9815/1541/6223/lichamelijke-verzorging.jpeg

Vindt u het ook lastig om zelfstandig uw lichaam op alle plekken te kunnen wassen? Dan is het fijn als u hier hulp bij krijgt. Maar het wassen van uw lichaam is een intieme handeling en veel mensen willen dit zo lang mogelijk zelf blijven doen. Heeft u toch hulp nodig bij het wassen? Dan zijn er gelukkig verschillende hulpmiddelen, zoals een washulp, die u kunnen helpen om uzelf zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen wassen. Denk aan badkamer hulpmiddelen zoals een badspons met steel.

Ondervindt u problemen tijdens dagelijkse handelingen?

Twee derde van de ouderen ondervindt beperkingen tijdens hun dagelijkse handelingen. Ouderen blijven steeds vaker zelfstandig thuis wonen. Het zou fijn zijn als de dagelijkse handelingen dan ook zelfstandig uitgevoerd kunnen worden. Zelfverzorgend zijn is fijn, vooral tijdens intieme momenten zoals tijdens het nemen van een douche of wanneer u in bad gaat. Handelingen zoals uw rug wassen worden steeds lastiger naarmate u ouder wordt. Ondervindt u ook beperkingen tijdens het wassen? Misschien kunnen badkamer hulpmiddelen of een washulp u een oplossing bieden.

 

Badkamer hulpmiddelen

Heeft u een washulp voor uw rug nodig? Kies dan bijvoorbeeld voor een badspons met steel. Hiermee kunt u gemakkelijk elk deel van uw rug wassen. Daarnaast kunt u dit badkamer hulpmiddel ook gebruiken om de rest van uw lichaam te wassen. Deze washulp kunt u namelijk ook gebruiken voor het wassen van uw benen. Ideaal als u bijvoorbeeld moeite heeft met bukken. Door de steel op de badspons hoeft u zich niet in allerlei moeilijke bochten te wringen en kunt u zich weer gemakkelijk zelfstandig wassen. Bovendien is de steel van zo’n badspons vaak voorzien van antislipmateriaal. Zo heeft u meer grip en hoeft u minder kracht te zetten.

 

Voor veel mensen kan zo’n washulp al veel betekenen. Dankzij een washulp kunt u blijven genieten van uw privacy en zelfstandigheid.

Veel voorkomende oplossingen

Deel onze pagina