Hulpmiddelen in de zorg: vitaal ouder worden


Ouder worden, het hoort er nu eenmaal bij. Voor sommigen is ouder worden een beangstigend vooruitzicht. 26% van de mensen van 65 jaar of ouder heeft mobiliteitsbeperkingen, zoals moeite met lopen of opstaan en bukken. Van de mensen boven de 75 jaar, is dit al zo’n 40%.

/application/files/5915/3658/0846/toilet-veiliger_1.jpg

Ouder worden, het hoort er nu eenmaal bij. Voor sommigen is ouder worden een beangstigend vooruitzicht. 26% van de mensen van 65 jaar of ouder heeft mobiliteitsbeperkingen, zoals moeite met lopen of opstaan en bukken. Van de mensen boven de 75 jaar, is dit al zo’n 40%. Dit betekent dat zij voor veel dagelijkse bezigheden afhankelijk zijn van vervoersvoorzieningen, mobiliteitshulpmiddelen of andere zorg. Hulpmiddelen in de zorg zijn daardoor onmisbaar geworden. Ouderdom komt met gebreken, maar er niets mis met het vergemakkelijken van uw dagelijkse handelingen.

Preventieve zorg

Het ouder worden brengt een functionele achteruitgang van het lichaam met zich mee. Het gaat sneller dan u denkt en al snel liggen er onveilige situaties op de loer. Preventieve zorg wordt daarom steeds belangrijker. Dankzij hulpmiddelen in de zorg kunt u langer zelfstandig leven en wonen. Het actief deelnemen aan de maatschappij wordt zoveel mogelijk gestimuleerd, zodat het ouder worden zo min mogelijk invloed heeft op het leven dat u wilt leiden. Het preventief gebruik van hulpmiddelen in de zorg helpt u hierbij. U belast uw lichaam op deze manier minimaal. Dit zorgt voor effectieve preventie van lichamelijke klachten, blessures of blijvende schade.
 

Onafhankelijk en zelfredzaam

Onafhankelijkheid is zeer belangrijk. Waar u voorheen al uw dagelijkse handelingen zelf kon uitvoeren, neemt de zelfstandigheid bij ouderdom steeds meer af. Dit heeft negatieve gevolgen op verschillende vlakken. Zo raken sommige ouderen steeds minder mobiel en leidt dit soms tot een geïsoleerd bestaan. Ook frustraties zijn een veelvoorkomend probleem. Hierdoor ontstaan er soms onveilige situaties met alle gevolgen vandien. Hulpmiddelen in de zorg zijn onmisbaar geworden om de zelfredzaamheid te bevorderen. De drempel om hulp te vragen wordt door het gebruik van hulpmiddelen tevens aanzienlijk verlaagd.
 

Hulpmiddelen in de zorg voor een veilige thuishaven

Het vragen om hulp is voor veel mensen een te grote drempel. Een handige oplossing is daarom het gebruik van hulpmiddelen in de zorg. Of het nu hulp betreft in de keuken, in de badkamer, of bijvoorbeeld in de slaapkamer, er zijn tal van opties om het leven een stukje aangenamer te maken. En naast het aangename aspect is het creëren van een veilige omgeving natuurlijk het meest belangrijk.

Deel onze pagina