Reuma hulpmiddelen


Hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven van veel mensen. Veel mensen zijn er zelfs van afhankelijk.

/application/files/4015/3899/0872/shutterstock_736378657.jpg

Hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven van veel mensen. Of het nu gaat om hulpmiddelen bij ouderdom, ziekte of andere beperkingen; hulpmiddelen zorgen ervoor dat het leven een stukje dragelijker wordt. Bijna 700.000 mensen in Nederland zijn afhankelijk van hulpmiddelen. Het is dan ook niet vreemd om een hulpmiddel aan te schaffen bij reuma. Ook niet wanneer u nog relatief jong bent. Dagelijkse handelingen worden namelijk steeds lastiger met reuma. Vaak levert dit ook frustraties op bij iemand met reuma. Reuma hulpmiddelen bevorderen deze belangrijke zelfstandigheid.

Soorten hulpmiddelen

Ten eerste kunt u denken aan hulpmiddelen bij persoonlijke verzorging. Bijvoorbeeld bij het wassen, aankleden en uw medische verzorging. Een aankleedstok of een washulp helpt u hierbij. Ook huishoudelijke taken zoals koken, eten of tuinieren kunnen vervelend zijn met reuma. Gelukkig zijn ook hier handige hulpmiddelen voor. Denk bijvoorbeeld aan aangepast bestek of aangepast tuingereedschap. Deze reuma hulpmiddelen zorgen ervoor dat u uw dagelijkse handelingen weer kunt uitvoeren, zonder uw spieren en gewrichten teveel te belasten. Wanneer u moeite heeft met koken, kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van antislip onderleggers. Ook een paar aanpassingen in de keuken kunnen u enorm helpen. Denk bijvoorbeeld aan aanpassingen aan het aanrechtblad en uw keukenkastjes.

Hulpmiddelen voor mobiliteit

Reuma hulpmiddelen kunnen ook bijdragen aan een verbeterde mobiliteit. Denk bijvoorbeeld aan een looprek of een rollator. Ze geven u een gevoel van zekerheid bij het lopen en maken dit ook een stuk veiliger. Ook verlichten deze hulpmiddelen de pijn aan uw spieren en gewrichten. Een aangepaste wandelstok helpt u tijdens uw dagelijkse handelingen en mobiliteit. Een aangepaste loopstok is speciaal gemaakt om uw spieren en gewrichten te ontlasten. Door middel van reuma hulpmiddelen hoeft u minder hulp te vragen aan uw naasten en bent u een stuk zelfstandiger. Ook met reuma!

Deel onze pagina