Hulp bij ADL


Bij ADL hulpmiddelen is de aandacht gevestigd op producten die we allemaal dagelijks gebruiken, maar die soms wel wat praktischer mogen zijn. Ze zijn bedoeld om alles in het leven zo makkelijk en aangenaam mogelijk te maken. Bij ADL hulpmiddelen kunt u denken aan ondersteunende middelen zoals een zitkussen of een hulpmiddel zoals een aankleedstok.

/application/files/9715/3658/1041/Aan-en-uitkleden_1.jpg

Bij ADL hulpmiddelen is de aandacht gevestigd op producten die we allemaal dagelijks gebruiken, maar die soms wel wat praktischer mogen zijn. Ze zijn bedoeld om alles in het leven zo makkelijk en aangenaam mogelijk te maken. Bij ADL hulpmiddelen kunt u denken aan ondersteunende middelen zoals een zitkussen of een hulpmiddel zoals een aankleedstok. Een aankleedstok maakt dagelijkse handelingen een stuk aangenamer en ontlast uw spieren en gewrichten. ADL zorg is niet alleen bedoeld voor ouderen. Ook wanneer u last heeft van een verminderde mobiliteit, of wanneer u last heeft van uw spieren en gewrichten, is ADL zorg prettig.

Bevorder uw zelfredzaamheid met ADL hulpmiddelen

Wie gezond is, staat er misschien niet zo snel bij stil, maar voor mensen met een beperking kunnen dagelijkse verrichtingen een strubbeling zijn. De impact die een beperking met zich meebrengt, kan soms erg groot zijn. Wanneer u niet meer in staat bent om goed voor uzelf te zorgen, kunt u in een isolement raken. Om dit te voorkomen is extra zorg nodig. Vindt u het vragen om hulp een grote drempel? Dan zijn ADL hulpmiddelen een goede optie. Zo bevordert u uw zelfredzaamheid en kunt u weer zelfstandig door het leven.

 

De opties van ADL hulpmiddelen

Hulpmiddelen zijn er in allerlei soorten en maten. De vraag is: waar heeft u extra ondersteuning bij nodig? Dit kan zijn bij het opstaan en het gaan zitten, bij het eten en drinken of bijvoorbeeld bij het wassen. Voor ieder ongemak bestaan er wel één of meerdere hulpmiddelen. U voelt zich niet alleen comfortabeler bij het gebruik van ADL hulpmiddelen, maar het bevordert vooral ook uw veiligheid. Een badkamer kan bijvoorbeeld echt een gevaar zijn in huis.

 

De gladde oppervlakten maken de kans op valpartijen aanzienlijk groter. Een badsteun kan dan zorgen voor meer grip en verkleint bovendien de kans op uitglijden. Voorkomen is beter dan genezen. De gevolgen van zo’n valpartij zijn vaak niet te overzien. ADL zorg is niet onbereikbaar. Simpele aanpassingen of hulpmiddelen bevorderen uw zelfredzaamheid en zelfstandigheid. ADL hulpmiddelen zijn voor iedereen binnen handbereik en bedoeld om het leven een stukje aangenamer te maken.

Deel onze pagina