Comfortabel leven, ook met artrose


Artrose is een ingrijpende ziekte en zorgt voor snelle veranderingen in uw levenspatroon. Artrose komt vaak voor in de handen. We gebruiken onze handen de hele dag door en ze zijn bijna onmisbaar. Artrose hulpmiddelen voor uw handen verlichten pijnklachten.

/application/files/9115/3658/0737/image-2018-04-20_1.jpg

Artrose is een ingrijpende ziekte en zorgt voor snelle veranderingen in uw levenspatroon. Artrose komt vaak voor in de handen. We gebruiken onze handen de hele dag door en ze zijn bijna onmisbaar. Artrose hulpmiddelen voor uw handen verlichten pijnklachten. Simpele handelingen als tandenpoetsen, aankleden, of het snijden van eten, zijn namelijk al snel een probleem. Artrose is niet iets om te verwaarlozen. Klachten van artrose leiden vaak tot lichamelijke beperkingen. U kunt overwegen om hulpmiddelen voor artrose aan te schaffen als blijkt dat het uitvoeren van simpele handelingen een probleem is.

Blijf actief ondanks artrose

Actief in beweging blijven, is misschien wel het laatste waar u zin in heeft wanneer uw gewrichten stijf en pijnlijk zijn. Toch is het één van de beste manieren om uw kwaliteit van leven te verbeteren. Zo versterkt u uw spieren en worden ze soepeler. Denk bijvoorbeeld aan wandelen, zwemmen of fietsen. Maar ook het blijven uitvoeren van dagelijkse handelingen is van belang. Wanneer u zich belemmert voelt door uw artrose, maken hulpmiddelen voor artrose het leven een stuk makkelijker. Zo heeft u weer zin om actief bezig te zijn en voelt u zich minder beperkt. Bovendien hoeft u door hulpmiddelen voor artrose, niet altijd en overal assistentie bij te vragen.
 

Taboesfeer rondom hulpmiddelen

Overal en altijd gebruiken we hulpmiddelen om het leven te vergemakkelijken. Denk bijvoorbeeld maar aan blikopeners of kurkentrekkers. Dit vinden we allemaal heel normaal. Het wordt anders wanneer hulpmiddelen gebruikt worden met als oorzaak: gewrichtsklachten, ouderdom of ziektes. Bij hulpmiddelen voor artrose in uw handen kunt u bijvoorbeeld denken aan aangepast bestek. Dit maakt de draaibeweging een stuk makkelijker en zorgt voor minder belasting van uw gewrichten. Deze hulpmiddelen bij artrose zijn laagdrempelig en het effect is groot. Het belangrijkste is natuurlijk dat u zich er goed bij voelt en dat het uw leven verrijkt.
 

Hulpmiddelen voor artrose in uw handen

Hulpmiddelen zorgen er natuurlijk niet voor dat de artrose verdwijnt, maar ze maken u weer zelfstandig en zelfverzekerd. Dat is ook veel waard! U voorkomt overbelasting en daarmee verlicht u ook de pijnklachten. Zo kunt u uw dagelijkse handelingen blijven uitvoeren en hoeft u uw hobby’s niet te laten varen. Een greepverdikker is bijvoorbeeld een hulpmiddel bij artrose. U kunt deze gebruiken op verschillende voorwerpen en dat maakt het multifunctioneel. Heeft u last van artrose? Bekijk dan zelf welke hulpmiddelen uw leven weer een stukje makkelijker maken. Zo laat u artrose niet de overhand krijgen!

Deel onze pagina