Hulp voor ouders met een autistisch kind


Hulp voor ouders met een autistisch kind is zeer waardevol. Er zijn veel mogelijkheden: van professionele hulp tot hulpmiddelen. Allereerst is het belangrijk om inzicht te krijgen in de talenten en beperkingen van uw kind.

/application/files/9515/3864/8227/shutterstock_1095921515_2.jpg

Veel mensen denken dat je maar moet leren leven met autisme. “Het is nu eenmaal zo”. Natuurlijk hoort acceptatie bij autisme, voor zowel degene met autisme, als voor zijn of haar naasten. Toch is het leven met autisme een stukje aangenamer te maken. Therapieën, hulp van naasten, maar ook hulpmiddelen helpen bij het omgaan en leven met autisme. Autisme hulpmiddelen zijn er om het leven een stukje makkelijker te maken, maar ook om de gezondheid en ontwikkeling van iemand met autisme te bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan aangepast bestek.

Het belang van hulpmiddelen

Veel mensen zien het aanschaffen van hulpmiddelen als een achteruitgang. Dit is echter niet het geval. Hulpmiddelen bestrijden niet de oorzaak van autisme, maar helpen wel bij het verminderen van de symptomen of klachten. Mensen onderschatten vaak de tijd en energie die ze moeten steken in de hulp bij autisme. Autisme hulpmiddelen zorgen ervoor dat naasten een steuntje in de rug krijgen bij de hulp bij autisme, maar ook dat iemand met autisme zelfstandiger kan leven. Dit zorgt tevens voor meer zelfvertrouwen en minder frustraties. Zie hulpmiddelen daarom echt als hulp en niet als een achteruitgang.

 

Hulpmiddelen en kleuren

Kleuren doen meer dan u misschien denkt. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar kleuren en contrasten bij mensen met autisme. Mensen met autisme blijken heftiger te reageren op verschillende kleuren. Kleuren hebben namelijk ook invloed op gedrag. Blauw vermindert de eetlust, terwijl rood de eetlust juist bevordert. Bestek met rode grepen zorgen er bijvoorbeeld ook voor dat mensen met autisme zich beter kunnen focussen op eten. Autisme hulpmiddelen zoals rood bestek zorgen er dus voor dat mensen met autisme meer eten en dit heeft dus ook positieve gevolgen op de gezondheid.

Deel onze pagina